Over Claudia

Mijn naam is Claudia van der Wel. Ik ben in 1982 geboren en opgegroeid op een boerderij. Inmiddels woon ik in Deventer met mijn lieve honden. Ik ben graag buiten en hou van wandelen, mountainbiken of lekker in de tuin zijn.

Al jong wist ik dat ik graag wilde werken met mensen. Nadat ik eerst de opleidingen Sociaal Pedagogisch Werk en daarna Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb gedaan, heb ik een tijd voor een adviesbureau in het sociaal domein gewerkt. Op zoek naar meer bezieling in mijn werk, kwam in 2012 de ingeving om een opleiding in de seksuologie te doen.

Intimiteit, seksualiteit en relaties zijn thema’s die vragen om een open mind, een open hart en ruimte om onbevooroordeeld de verschillende aspecten te belichten. Dat is precies wat ik graag doe. Ik wil een veilige plek bieden aan mensen die zich kwetsbaar opstellen en daarin een proces aan gaan.

In 2016 kwam ik in aanraking met familie-opstellingen. Ik was meteen geraakt hierdoor en heb in 2018 een opleiding tot Systemisch Coach gevolgd bij het Hellinger Instituut in Groningen. Nadien heb ik veel opstellingen ervaren. 

Het mooie aan Systemisch Werk vind ik, is dat we alles wat er op dat moment gebeurt in deze werkvorm gebruiken en dat dit samen maakt dat puzzelstukjes op hun plaats vallen.

In 2022 overleed mijn eerste liefde, met wie ik ruim 19 jaar samen was. Zij werkte onder meer als Bachbloesemtherapeut en daardoor heb ik al jaren zelf de ondersteuning van Bachbloesemdruppels mogen ervaren. Omdat ik de werking van Bachbloesems zelf zo prettig vind, wil ik dit graag voortzetten en aanbieden aan mensen.

Zo ontstonden steeds meer werkvormen die ‘mijn gereedschapskist’ hebben gevuld en werd voor mij duidelijk dat de oorspronkelijke naam Praktijk voor Seksuele Gezondheid, niet meer passend was bij wie ik ben en wat ik kan bieden. Daarom is in 2022 de naam gewijzigd naar Praktijk De Esdoorn. 

Heb je vragen? Neem gerust contact op.