Relatietherapie

Relaties zijn er in vele verschijningsvormen. Voor ieder geldt dat het belangrijk is om in een relatie te zijn waarin je je fijn voelt. 

 

In relaties kom je periodes tegen waarin het schuurt. Er zijn bijvoorbeeld ruzies, je voelt je eenzaam in de relatie maar weet niet meer hoe je de verbinding kunt maken. Depressie en relatie twijfels komt veel voor. Misschien vraag je je af of je relatie over is maar weet niet welke keuze jullie moeten maken?

 

Of ben jij single en wil je een relatie maar voel je angst voor een (vaste) relatie? Of hebben je partner en jij een onconventionele relatie en is dit soms lastig?

 

Op verschillende manieren kunnen we samen kijken naar wat zich afspeelt. Dit kan in gesprekken waarin we samen bespreken wat jouw of jullie wensen en verlangens zijn. We onderzoeken de knelpunten en hoe jullie er samen voor kunnen zorgen dat je de verbinding weer weet te maken. Open communicatie en zelfreflectie staan centraal.

 

De thema’s die spelen vragen soms om een blik in de achteruitkijkspiegel. 

Situaties waar we in het dagelijks leven tegenaan lopen, kunnen een herhaling zijn van eerdere ervaringen die we hebben meegemaakt, bijvoorbeeld in voorgaande relaties. Ook ervaringen uit onze jeugd, ons gezin van herkomst kunnen hiermee verband houden. 

 

Ook is het mogelijk dat we thema’s uitwerken die een herhaling zijn van ervaringen van onze (groot-) ouders. Niet-verwerkte stukken worden soms generaties lang doorgegeven en vragen inzicht op een andere laag. 

 

Er zijn werkvormen die inzicht geven op een dieper energetisch niveau. We zoeken altijd naar een werkvorm die bij jou/jullie past. En vind je het fijner om te wandelen tijdens een gesprek, dan maken we er een wandelgesprek van. 

 

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact op.