Is liefde een werkwoord?

In de drukte van alledag is het een hele kunst om nog een beetje tijd en energie voor liefde en romantiek te vinden.

Misschien hebben jij en je lief, onder het motto ‘Liefde is een werkwoord’, vol goede moed een avondje georganiseerd. De kinderen de deur uit, samen eten, kaarsjes aan, muziek, een wijntje; alles om een Magische Avond te creëren.

Op het perfect georganiseerde avondje, staan alle seinen op groen voor liefde en romantiek. En dan gebeurt er niets… en is the pressure on!

We begrijpen allemaal dat we soms de romantiek een beetje moeten helpen, maar wat als je ook op een perfect georganiseerd moment stress en druk voelt en de vlinders ver te zoeken zijn?

Voor veel mensen is dit een herkenbaar verhaal. Vaak is dit het moment waarop allerlei doemscenario’s door het hoofd schieten. Twijfels, aan je lichaam, de ander, de relatie. Om moedeloos van te worden!

Hoe creëren we rust en ruimte voor romantiek zonder spanning en druk? Hoe kunnen we zorgen voor ontspanning, plezier en onbevangenheid?

Sta je weleens stil bij je eigen verwachtingen over die Geplande Magische Avonden? Wat je hoopt dat dit moment brengt?

Wat je zou willen beleven en wat je denkt dat je partner graag zou willen? En wat roepen die ideeën en verwachtingen aan sensaties bij je op?

En mogen die sensaties er zijn, of hoor je dan je eigen ‘voice-over-commentator’ die van alles vindt, dan die gedachten en gevoelens?

Het helpt om hierbijstil te staan en hierover met je partner te praten. Op een goed gepland moment. Misschien met een gezellig kaarsje aan, en een glas wijn erbij


No pressure ;-)