Hoe kunnen Bachbloesems helpen? Een voorbeeld: Agrimony

Alle organismen hebben, behalve hun fysieke lichaam ook (onder meer) een energie-lichaam. Dat energielichaam stroomt om- en door ons heen. Grote en kleine chakra’s zijn de centra en verdelers van die levensenergie. 

Wanneer energie goed doorstroomt zijn we lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel in balans. Iedereen heeft in meer of mindere mate wel energetische blokkades. Deze ontstaan door allerlei factoren die invloed hebben op het doorstromen van die energie.

Omstandigheden in het hier en nu, zoals stress op het werk, geldzorgen, (zorgen om) een kind dat op school wordt gepest, een zieke dierbare of een conflict.

Innerlijke conflicten spelen ook een rol in de energiestroom en blokkades. Bijvoorbeeld de twijfel om wel of niet in een relatie te blijven, een baan te behouden, de verdeling tussen jouw eigen behoeften en wat van je gevraagd wordt in je rol als werknemer, partner, ouder, mantelzorger).

Wat ook van invloed is, is een (onbewuste) systemische belasting; bijvoorbeeld een last dragen omdat je geïdentificeerd bent met één van je voorouders die een zwaar lot heeft getroffen. Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen.

Fysieke, mentale-, emotionele- en spirituele klachten zijn het signaal dat deze blokkades spelen en dat ze (h)erkenning en heling vragen.

Het unieke trillingsniveau van (Bach-) bloesems ondersteunt bij het uitbalanceren van deze blokkades waardoor de energie beter kan stromen.

Agrimony;

Mensen met een tekort aan Agrimony-energie geven op de vraag “Hoe is het?” standaard het antwoord “Goed!”, inclusief een hartelijke glimlach. Zij houden van harmonie en krijgen de kriebels van spanningen en tegenstellingen. Hun eigen gevoelens van boosheid, teleurstelling en verdriet kunnen ze moeilijk toelaten, laat staan uiten naar de ander. 

Onder het oppervlak zijn deze gevoelens natuurlijk wel aanwezig. Ze kunnen alleen moeilijk doorvoeld, (h) erkend en geuit worden. In het dagelijks leven zijn er steeds situaties die het mechanisme triggeren van het opzetten van een blij-masker en het onderdrukken van alle ‘negatieve’ gevoelens.

Daarmee raken mensen met een tekort aan Agrimony-energie vervreemd van een deel van zichzelf. Dat leidt tot allerlei emotionele, relationele- en fysieke klachten. Omdat je niet in verbinding bent met je hele zelf en daardoor ook moeilijk écht in verbinding kunt zijn met de ander.

Agrimony helpt om in contact te komen met emoties. Dat is misschien even wennen; echte blijheid, echte irritatie, boosheid, jaloezie en ontroering voelen en uiten. Vanuit het voelen en uiten van emoties, word je wel een ‘heler’ mens.

Wanneer de Agrimony-energie meer in balans is, ben je een authentiek mens die gevoelens kan toelaten en uiten. Daardoor zullen ‘negatieve’ (essentiële, nuttige) gevoelens minder onderhuids borrelen en zo nu en dan tot ontploffingen leiden die ‘uit het niets’ lijken te komen.

Hoe meer je verbonden bent met al je innerlijke delen, hoe beter je je kunt verbinden met de ander. Dat doet alle relaties goed; ofwel omdat je nader tot elkaar groeit ofwel omdat je voelt dat de authentieke jij niet meer past bij die ander en je ieder je eigen weg gaat.